Dostupni linkovi

Delegacija bh. parlamenta na zasjedanju skupštine Savjeta EvropeDelegacija Parlamenta Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope učestvovaće na redovnom zasjedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope koje počinje danas u Strazburu.

Delegaciju Parlamenta BiH čine Milica Marković, Borjana Krišto, Saša Magazinović, Senad Šepić i Božo Ljubić.

Povodom desetogodišnjice prijema Bosne i Hercegovine u članstvo Savjeta Evrope, učesnicima bi se, između ostalih, trebao obratiti šef bh. diplomatije Zlatko Lagumdžija.

Kako je najavljeno, tokom petodnevnog zasjedanja, biće razgovarano o temama "Izgubljeni životi u Sredozemnom moru: ko je odgovoran", "Ravnopravnost spolova: uslov za uspjeh Arapskog proljeća", "Promicanje aktivnog građanstva u Evropi", "Dobrovoljno upravljanje i etika u sportu", "Potreba za borbom protiv namještanja utakmica", "Zaštita slobode izražavanja i informiranja na internetu i on-line medijima", "Stanje raseljenih osoba i povratnika u regiji sjevernog Kavkaza", "Praćenje rada Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope od Odbora ministara", "Promicanje odgovarajuće politike poreznog raja" i "Pristojne mirovine za sve".
XS
SM
MD
LG