Dostupni linkovi

U Siriji danas ubijeno 17 ljudi


Uprkos prisustvu posmatrača UN danas je širom Sirije ubijeno 17 osoba, među kojima dva civila i četiri vojnika.

Sirijski vojnici ubili su šest civila u Homsu, naveli su posmatrači.

Isti izvor je saopštio da je danas širom zemlje ukupno ubijeno 17 osoba, među kojima dva civila i četiri vojnika koji su poginuli tokom napada na pobunjeničko uporište u blizini Damaska, prenosi AFP.

Danas se čula i artiljerijska paljba u prestoničkom predgradju Duma iznad kog se izdižu stubovi dima i čuju apeli "Bog je najveći".

Sirijska organizacija za ljudska prava saopštila je da su četiri vojnika poginula kada je bomba pogodila njihov oklopni transporter u Dumi, gde su ubijena i dva civila, dok je treći civil poginuo na kontrolnom punktu negde u provinciji Damask.

Isti izvor je naveo da su vojnici ubili tri civila u jednom selu u distriktu Džabal al-Zavijah u provinciji Idlib, na severozapadu zemlje.

Savet bezbednosti UN juče je jednoglasno usvojio Rezoluciju 2043 o Siriji, kojom se odobrava da se u tu zemlju uputi 300 nenaoružanih vojnih posmatrača na period od 90 dana.

Posmatrači treba da nadgledaju krhko jednonedeljno primirje postignuto posle 13-mesečnih sukoba naoružanih opozicionih snaga sa snagama sirijskog predsednika Bašara al-Asada.
XS
SM
MD
LG