Dostupni linkovi

Anketa: Sarkozi i Oland izjednačeni u prvom krugu izbora



Samo pet dana uoči prvog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj, dva vodeća kandidata, aktuelni predsednik Nikola Sarkozi i njegov glavni protivnik Fransoa Oland izjednačeni su u podršci birača koju uživaju, prema danas objavljenim rezultatima ankete.

Sarkozi, predstavnik Unije za narodni pokret (UMP) desnog centra, i Oland, kandidat Socijalističke partije, sada su se našli rame uz rame, uživajući jednaku podršku od po 27 odsto glasova koje francuski birači nameravaju da im dodele, zaključeno je u anketi koju su za francuske medije sproveli "Ipsos" i "Biznis lodžika konsalting".

Kako je prenela francuska štampa, prema najnovijoj anketi, ostali kandidati na predsedničkim izborima, čiji će se prvi krug održati 22. aprila, napreduju ili zadržavaju stabilne pozicije.

Kako zaključuje francuski list "Mond", odnos snaga izmedju levice i desnice se ne menja mnogo i ostaje veoma povoljan po levicu.

Što se tiče prognoza za drugi krug izbora, koji će se održati 6. maja, Oland je povećao vodjstvo nad Sarkozijem za dva poena, tako da bi mogao da odnese pobedu sa 56 odsto glasova, naspram 44 odsto koliko bi osvojio aktuelni predsednik.
XS
SM
MD
LG