Dostupni linkovi

Euleks negira najave hapšenja kosovskih zvaničnika


Euleks je danas demantovao navode prištinskog dnevnika Ekspres da će vrlo brzo uslediti hapšenje četiri zvaničnika Vlade Kosova, tri ministra i jednog zamenika premijera Kosova.

"Euleks odbacuje pisanje Ekspresa od 12. aprila po kome je medjunarodni tužilac najavio hapšenje nekoliko zvaničnika Vlade Kosova", kaže se u saopštenju Euleksa.

Dnevnik je, pozivajući se na neimenovanog medjunarodnog tužioca, objavio da se očekuje da se vrlo brzo uhapse visoki zvaničnici Vlade Kosova - ministri i jedan od zamenika premijera.

Euleks navodi da ni jedan odgovoran zvaničnik ne bi o ovim temama razgovarao s novinarima i dodaje da Euleks ne najavljuje hapšenja niti komentariše istrage koje su u toku.

Izvori lista bliski Specijalniom tužilaštvu Kosova rekli su da je tužilaštvo sastavljeno od medjunarodnih i domaćih tužilaca pri kraju zakonskih procedura podizanja optužnice protiv zvaničnika Vlade Kosova.

Izvor je dodao da očekuje da se narednih dana uhapse pomenuti zvaničnici.

Dnevnik je naveo da su trenutno pod istragom zamenik ministra fnansija Astrit Haračija, zamenik premijera Bujar Bukoši, ogradjujući se da ne zna da li su to ljudi koji mogu biti uhapšeni. +
XS
SM
MD
LG