Dostupni linkovi

Malović: Španjolska pokrenula postupak za izručenje Bojovića


Španjoski pravosudni organi pokrenuli su ekstradicioni postupak protiv Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića po zahtjevu Srbije za njihovo izručeenje, izjavila je danas ministrica pravde Srbije Snežana Malović.

Ona je poslije sastanka sa španjolskim kolegom Albertom Ruisom Galiardom rekla da očekuje da će oni biti izručeni najkasnije u roku od godinu dana koliko može trajati ekstradicijski postupak. Osim slučaja Luke Bojovića, ministrica i njen kolega razgovarali su i o konfisciranju imovine svih osumnjičenih protiv kojih se vode postupci u Srbiji, a posjeduju imovinu u Španjolskoj , kao što su odbjegli bivši direktor C Marketa Slobodan Radulović i pripadnici klana Darka Šarića.

Srbija je 13. marta uputila Madridu zahtjev za ekstradiciju, uz koji je proslijeđena i dokumentacija o krivičnim djelima za koja ih tereti Srbija od oko 2.000 stranica.

Protiv Bojovića, Milisavljevića i Petrića pokrenut je krivični postupak u Španjolskoj zbog posjedovanja arsenala oružja, falsificiranja dokumenata, pripadnosti organiziranoj kriminalnoj grupi i opiranja hapšenju i određen im je pritvor.

Bojović je do hapšenja u Valenciji bio oko godinu i po dana u bjekstvu i u odsustvu mu se sudi zbog tri ubojstva i dva pokušaja ubojstva. U Srbiji ga čeka odsluženje dvije pravomoćne kazne od 14 mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja kao i osam mjeseci zatvora zbog falsificiranje osobnih dokumenata.

.
XS
SM
MD
LG