Dostupni linkovi

Prijave protiv Mugoše i Gvozdenovića


Mreža za afirmaciju nevladinog sektora podnela je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i bivšeg ministra urbanizma Branimira Gvozdenovića, zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj u procesu izdavanja građevinskih dozvola i uklapanja više stambeno-poslovnih objekata u planski dokument. Krivična prijava je podnijeta i protiv Radenka Radojičića, vlasnika kompanija “RR inženjering” i “Capacity” koje su bile investitori tih zgrada.

Prijava je podnijeta i protiv njegovih saradnika Nikole Radojičića i Dejana Bracovića, zbog sumnje da su gradili objekte na osnovu nezakonito izdate građevinske dozvole i uticali na Gvozdenovića da se takva dozvola izda, odnosno na Mugošu da inicira izmjene više planskih dokumenata kako bi se prikrilo kršenje zakona.

Ministarstvo uređenja prostora je, dodaje se u saopštenju MANS-a, početkom 2010. godine je izdalo građevinsku dozvolu kompanijama RR inženjering i Kapasiti za izgradnju dva stambeno-poslovna objekta u podgoričkom naselju Momišići.
Iz MANS-a navode da je važeći planski dokument predviđao da se na tom prostoru može sagraditi objekat koji maksimalno može imati suteren, prizemlje, dva sprata i potkrovlje.

»Međutim, Gvozdenović je ovim kompanijama izdao dozvolu koja bitno odstupa od onoga što je maksimum po planu. Tako je Radojičić dobio dozvolu da sagradi dvije zgrade koje imaju garažu, tehničku etažu, podrum, čak tri suterena, prizemlje, dva sprata i potkrovlje, ukupno deset etaža«, navodi predtavnik MANS-a Dejan Milovac.
XS
SM
MD
LG