Dostupni linkovi

SNP, NOVA, PZP i NS imaće većinu u Herceg Novom, DPS u Tivtu


Demokratska partija socijalista (DPS) imaće najviše odbornika u Skupštini opštine Herceg Novi, ali će Socijalistička narodna partija (SNP), Nova srpska demokratija (NOVA), Pokret za promjene (PZP) i Narodna stranka imati većinu u lokalnom parlament, prvi su nezvanični rezultati subotnjih lokalnih izbora.

Kako agencija Mina saznaje prvi nezvanični podaci pokazuju da je DPS osvojila 14 mandata, SNP 12, Nova tri, PZP i Socijaldemokratska partija po dva i NS i Novska lista po jednog odbornika.

U odnosu na prethodni saziv DPS će imati tri odbornika više, a u Skupštini opštine Herceg Novi prvi put će biti zastupljeni i odbornici NOVE.

Prema nezvaničim informacija u Herceg Novom na izborima glasalo je oko 62 odsto građana.

Demokratska partija socijalista (DPS), takođe prema nezvaničnim rezultatima, osvojila je najviše glasova na lokalnim izborima u Tivtu.

DPS će u tivatskom parlamentu imati 12 odbornika, Socijaldemokratska partija pet, Hrvatska građanska inicijativa četiri.

Socijalistička narodna partije imaće četiri odbornika, Nova srpska demokratija tri, Koalicija Demokratske srpske stranke i Srpske radikalne strane dva i Pokret za promjene jednog odbornika.

Na ivici cenzusa za ulazak u Skupštinu opštine Tivat je i Liberalno-građanska alternativa.

Prema nezvaničnim informacija u Tivtu je glasalo oko 57 odsto građana.
XS
SM
MD
LG