Dostupni linkovi

Aerodromi CG negiraju krivicu za nedolazak Rajanera


Preduzeće "Aerodromi Crne Gore" odbacilo je u ponedeljak navode crnogorskog Ministarstva turizma da je ta kompanija razlog eventualnog nedolaska irskog niskotarifnog avio-prevoznika "Rajanera" (Ryanair) na crnogorsko tržište.

Ministarstvo turizma ranije danas je saopštilo da je irska kompanija odbila ponuđeni ugovor crnogorske vlade zbog taksi crnogorskih Aerodroma, 2,5 puta skupljih od prosečnih, dok u Aerodromima navode da "činjenice govore drugačije".

Aerodromi navode da se u dopisu "Rajanera" na ponuđeni model saradnje nigde ne pominju "ni aerodromi, niti cene aerodromskih usluga, već se koriste termini troškova u odnosu na prosek mreže" irske kompanije.

Irska niskotarifna avio-kompanija traži dodatne pregovore o smanjenju aerodromske takse, saopštilo je Ministarstvo turizma Crne Gore.

Rajaner je, prema navodima ministarstva, pismom obavestio Vladu da su "neprihvatljive" takse koje naplaćuju crnogorski aerodromi jer su 2,5 puta više od prosečnih koje Rajaner plaća na drugim aerodromima.

Vlada je 22. marta prihvatila predlog ugovora koji je, kako je tada saopšteno, dogovoren i predviđa četvorogodišnju saradnju. Prema tom predlogu, Rajaner bi počeo da leti ka Crnoj Gori juna ove godine, i to ka odredištima koje odredi irska kompanija.

Bila je utvrđena obaveza od najmanje tri leta sedmično, dok bi se broj letova 2014. i 2015. godine povećao na šest.
XS
SM
MD
LG