Dostupni linkovi

Radnici "Želvoza" blokirali saobraćaj u Smederevu


Radnici "Želvoza" nezadovoljni tokom pregovora o usaglašavanju socijalnog programa blokirali su na sat vremena saobraćaj kod Zelene pijace, u centru Smederava.

Više od stotinu radnika blokiralo je od 7.55 do 8.55 časova raskrsnicu ulica 17. oktobra, Nosilac Albanske spomenice i Šalinačke.

Putnički saobraćaj u tom vremenskom periodu je bio preusmeren na Carinu, rekao je Tanjugu dežurni dispečer u smederevskoj "Lasti".

Nakon jednočasovne blokade, radnici "Želvoza" su se vratili u Skupštinu grada gde već 20 dana protestuju zbog obećanih, a neisplaćenih otpremnina.

Dejan Živković, jedan od radnika u protestu, izjavio je Tanjugu da će nezadovoljnji radnici svakog dana, bez prethodne najave, blokirati po jednu saobraćajnicu na sat vremena, dok se njihovi zahtevi ne reše.

Živković je nagovestio i mogućnost ponovnog stupanja u štrajk gladju, kako je rekao, većeg broja radnika. Nezadovoljni radnici "Zzelvoza" protestuju u sali Skupštine grada Smedereva od 6. marta, tražeći isplatu obećanih otpremnina za 444 radnika tamošnjeg remontera šinskih vozila.
XS
SM
MD
LG