Dostupni linkovi

Tela žrtava iz Tuluza preneta u Izrael, danas sahrana


Tela četiri žrtve ubijene u ponedeljak ispred jevrejske škole u Tuluzu u Francuskoj preneta su rano jutros u Izrael, a troje dece i rabin biće danas sahranjeni na groblju u Jerusalimu.

Tela tridesetogodišnjeg rabina Jonatana Sandlera, njegovih sinova Gabrijela i Arijela, starih četiri i pet godina i sedmogodišnje ćerke upravnika škole Mirijam Monsoneg stigla su na Međunarodni aerodrom u blizini Tel Aviva "Ben Gurion" nešto posle 5.45 sati avionom izraelske aviokompanije EL AL iz Pariza, prenela je agencija AFP.

Sahrana je zakazana za 10.00 časova po lokalnom vremenu na jerusalimskom groblju "Givat Šaul", naveli su izraelski zvaničnici.

U Tel Aviv stigao je i francuski ministar spoljnih poslova Alen Žipe sa oko 50 članova porodica, rođaka i prijatelja žrtava dva dana pošto su četiri osobe ubijene u jevrejskoj školi u Tuluzu.

Porodica rabina Jonatana Sandlera otišla je u Francusku iz Izraela u julu.

Rabin i njegova dva sina Arijel i Gabrijel i kćerka direktora škola Miriam Monsonego poginuli su u najsmrtonosnijem napadu koji se ikad dogodio u Francuskoj i najkrvavijem napadu na jevrejske mete posle više decenija.

Francuske vlasti sumnjaju da je naoružana osoba koja je ubila četvoro ljudi ispred skole Ozar Hatora umešana u tri smrtonosna napada, uključujući ubistvo tri francuska vojnika u dva odvojena incidenta, navodi AP.
XS
SM
MD
LG