Dostupni linkovi

EK osudila napad u Tuluzu


Predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo osudio je danas pucnjavu ispred jevrejske škole u Tuluzu u kojoj su poginule četiri osobe ocijenivši da je riječ o "besmislenom nasilju", navodi se u saopštenju Komisije.

"U ime Evropske komisije oštro osuđujem ovaj gnusni zločin i izražavam zgražavanje zbog ovog besmislenog nasilja. Ne postoji ništa nepodnošljivije od ubijanja nevine dece", navodi se u saopštenju.

Barozo je u poruci izrazio najdublje saučešće porodicama žrtava.Nepoznati napadač pucao je jutros ispred jevrejske škole u Tuluzu i ubio troje djece i jednog profesora a dva lica teže ranio.

Muškarac koji je pucao, pobjegao je sa mjesta događaja na motociklu, što podsjeća na slučaj kada je u istom regionu prošle nedjelje jedan čovjek na motociklu ubio tri padobranca.

Policija u jugozapadnoj Francuskoj pokrenula je veliku potjeru nakon prošlonedjeljnog ubistva tri padobranca i ranjavanja još jednog u dva odvojena napada, dovodeći u vezu ove incidente.

U oba napada radilo se o izvršiocu koji je pobjegao na motociklu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske naredilo je da se povćaju mjere bezbjednosti oko svih jevrejskih škola u Francuskoj. U Francuskoj živi najveća jevrejska zajednica u Evropi, koja broji oko 700.000 ljudi.
XS
SM
MD
LG