Dostupni linkovi

Sarkozi i Oland u Tuluzu


Predsjednik Francuske Nikola Sarkozi i njegov protivnik na predsjedničkim izborima socijalista Fransoa Oland saopštili su da će danas posjetiti Tuluz, na jugozapadu Francuske gdje su jutros ubijene četiri osobe u pucnjavi ispred jevrejske škole.

Za pucnjavu u kojoj su jutros poginula četiri lica, od kojih troje djece, počinio je usamljeni napadač a ovo ubistvo promijenilo je planove u predsjedničkoj kampanji koja je danas ušala zvaničnu fazu.

"Uskoro krećem za Tuluz. To je strašna tragedija. Čitava Francuska je pogođena ovom nezamislivom dramom,saopštio je Sarkozi, koji bi trebalo da u Tuluz stigne oko podneva u pratnji predsjednika Savjeta jevrejskih institucija u Francuskoj Ričarda Praskujea (Richard Prasquier).

Socijalistički kandidat za predsjednika Fransoa Oland takođe je najavio hitan dolazak u Tuluz kako bi izrazio duboko žaljenje porodicama žrtava i jevrejskoj zajednici u Francuskoj.

I kandidat ekstremne desnice Marin Le Pen osudila je u saopštenju pucnjavu koja se dogodila jutros ispred privatne jevrejske škole u Tuluzu i zatražila od vlasti da urade sve što je moguće da se spriječi nova tragedija.

Nepoznato lice na motoru pucalo je na grupu učenika i roditelja jutros u 8.10 ispred škole "Ozar Hatorah" u kvartu u sjeveroistočnom dijelu Tuluza.

Prema posljednjim informacijama poginuo je 30-godišnji čovjek i dva njegova sina od tri i šest godina kao i jedno dijete uzrasta između osam i deset godina.

Jedan 17-godišnjak teže je ranjen.
XS
SM
MD
LG