Dostupni linkovi

U nedjelju u Podgorici građanski protest


Na Trgu Republike u Podgorici 18. marta biće održan veliki građanski protest koji organizuju Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), Unija slobodnih sindikata (USS) i Studentska unija, sa ciljem zaustavljanja daljeg urušavanja životnog standarda građana.

Direktorica MANS-a Vanja Ćalović, predsjednik USS Srđa Keković, predsjednik Sindikata Željezare Janko Vučinić i predstavnik Studentske unije Demir Hodžić, pozvali su građane na demokratski, miran i civilizovan skup.

Ćalovićeva je istakla da ovim protestom "traže dobro za Crnu Goru" i da je ovo nešto što, između ostalog, od Crne Gore traži i Brisel u procesu evropskih integracija.

Organizatori očekuju vrlo konkretne promjene od Vlade i da ispitaju ko je odgovoran za propast KAP-a, Željezare i gdje je taj novac.

Predsjednik USS Srđa Keković naveo je da je skup prethodnih dana podržan od različitih segmenata društva, nevladinih organizacija, kolega iz Saveza sindikata ali i određenih političkih partija.

Predstavnik Studentske unije Demir Hodžić istakao je da mu je drago da su se javili studenti sa Fakulteta političkih nauka, Ekonomskog, Filozofskog kao i drugih fakultetskih jedinica iz Crne Gore.

Predsjednik Sindikata Željezare Janko Vučinić istakao je da je najavljeni protest "posljednja opomena pred isključenje neodgovornom pojedincu i svim ostalim neodgovornim pojedincima koji sjede u Vladi Crne Gore".
XS
SM
MD
LG