Dostupni linkovi

MUP Crne Gore i Makedonije potpisali više sporazuma


Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije i Crne Gore potpisala su danas u Skoplju više sporazuma o zajedničkim aktivnostima među kojima je najznačajniji Sporazum o policijskoj saradnji.

Potpisani su i sporazumi o saradnji u vrijeme turističke sezone, vraćanja lica sa nezakonitim boravkom i Protokol o readmisiji.Sporazume su potpisali makedonski ministar unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska i njen crnogorski kolega Ivan Brajović.

Jankulovska je rekla da Sporazum o policijskoj saradnji omogućava veću efikasnost tokom zajedničkih policijskih operacija i razjmenu informacija koje su od suštinske važnosti za uspješnost u borbi protiv kriminala.

Prema njenim riječima, Makedonija i Crna Gora su prijateljske države koje nemaju otvorena pitanja, već zajedničke interese, posebno kada je riječ o zajedničkoj borbi protiv korupcije i kriminala.

Sporazumi su potpisani na marginama Godišnje ministarske konferencije o saradnji na polju granične bezbjednosti u jugoistočnoj Evropi, koja se održava u hotelu "Aleksandar Palas".

Na dvodnevnom skupu u Skoplju učestvuje ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović, ministri unutrašnjih poslova Srbije, Crne Gore i Makedonije, kao i zamjenici ministara i visoki funkcioneri MUP-a Moldavije, Rumunije, Albanije, Češke, predstavnici Evropske komisije, Evropola, Fronteksa, diplomatskog kora iz više zemalja EU i SAD.
XS
SM
MD
LG