Dostupni linkovi

Lukšić u Istanbulu sa turskim investitorima


Premijer Igor Lukšić razgovara danas u Istanbulu sa predstavnicima najznačajnijh turskih kompanija koje bi mogle da ulažu u Crnu Goru.

Među njima je i Aka čelik iz Izmira koja je, kako saznaje agencija Mina-business, zainteresovana za nikšićku Željezaru.

Predstavnici vlada Crne Gore i Turske potpisali su u srijedu u Ankari pet sporazuma o saradnji, a turski premijer Taip Erdogan kazao je da očekuje da robna razmjena između dvije države u budućnosti bude oko 100 miliona dolara.

Predstavnici vlada potpisali su sporazume o uzajamnoj promociji i zaštiti investicija, vazdušnom saobraćaju, o socijalnom osiguranju i o radu. Potpisan je i Memorandum o razumijevanju u oblasti civilnog vazduholovstva, investicija i razvojnih ulaganja u aviokompanije i aerodromsku infrastrukturu.

Željezara Nikšić predstavlja dobru priliku za ulaganja, jer se u stečaju, koji je u nju uveden 15. maja prošle godine, oslobađa svh vrsta dugova, poručio je crnogorski ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

Premijer, Igor Lukšić, saopštio je da postoji mogućnost da neke turske kompanije preuzmu Željezaru, čija imovina je ponuđena na prodaju javnim nadmetanjem, zakazanim za 26. mart.
XS
SM
MD
LG