Dostupni linkovi

Ministar pravde:Đukanović se nije uplitao u rad Tužilaštva


Stavovi predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) i bivšeg premijera Mila Đukanovića u vezi sa aferom Telekom ne mogu se podvesti pod direktno uplitanje u rad crnogorskog Tužilaštva i pravosuđa, tvrdi potpredsjednik Vlade i ministar pravde, Duško Marković.

»Valjda svi imaju pravo da saopštavaju lične i političke stavove, koji se ni u kom slučaju ne mogu tumačiti kao neka vrsta pritiska na pravosudne organe. U suprotnom bi se i izjave drugih političkih lidera mogle smatrati vrstom uplitanja u rad Tužilaštva«, rekao je Marković u Skupštini odgovarajući na poslanička pitanja.

On je dodao da, otkako je preuzeo funkciju ministra pravde, nije dobio ni jedan poziv od Đukanovića vezano za bilo koji slučaj ili nadležni organ.

»Đukanović nije poslao nikakakvu poruku Tužilaštvu, već je saopštio sud u odnosu na očekivane dokaze koji će doći sa američke strane«, kazao je Marković.

Đukanović je nedavno, gostujući u emisiji Televizije Crne Gore, kazao da »gori od nestrpljenja« da Američka komisija za hartije od vrijednosti (SEC) pošalje informacije koje je crnogorsko Tužilaštvo tražilo u vezi sa slučajem Telekom povodom navodnog podmićivanja državnih funkcionera u Crnoj Gori i Makedoniji ,a gdje se navodno pominje i Đukanovićev sestra advokat Ana Kolarević.

Deutsche Telecom i njegova mađarska podružnica Magyar telecom su krajem prošle godine pristali da plate kaznu od oko 95 milionadolara u okviru nagodbe o sudskoj tužbi u kojoj se tvrdilo da su bivši rukovodioci te dvije kompanije potkupili funkcionere u Crnoj Gori i Makedoniji.
XS
SM
MD
LG