Dostupni linkovi

Američka premijera filma "Pismo ocu" Srđana Keče


Dokumentarni film "Pismo ocu" mladog reditelja Srđana Keče iz Srbije imaće u aprilu severnoameričku premijeru na festivalu Full Frame u Daramu u Severnoj Karolini, kao jedini u takmičarskom programu sa Balkana.

Na 15. izdanju festivala Full Frame, koje će biti održano od 12. do 15. aprila, u takmičarskom programu biće prikazano 40 dugometražnih i 17 kratkih dokumentarnih filmova iz celog sveta, prenosi portal SEEcult.org.

Keča filmom “Pismo ocu”, koji je i svojevrsni portret njegovog pokojnog oca, preispituje individualnu odgovornost običnih ljudi zatečenih u vihoru rata. Pokušavajući da razume način na koji je njegov otac izabrao da umre, Keča istražuje zaboravljene fotografije, pisma i kućne video snimke kojima se vraća u vreme Jugoslavije 70-ih godina, kada su njegovi roditelji započeli vezu. Putovanje kroz prošle godine otkriva i zaostale užase nedavnih ratova na Balkanu, koji i dalje razdvajaju ljude i porodice.

Film "Pismo ocu" nagrađen je kao najbolji dokumentarni film sa Balkana 2011. godine na Dokufestu u Prizrenu, a međunarodnu premijeru imao je na prestižnom festivalu IDFA u Amsterdamu. Nominovan je i za nagradu Silver Eye češkog Instituta za dokumentarni film, za najbolji srednjemetražni film iz Istočne Evrope.
XS
SM
MD
LG