Dostupni linkovi

Hrvatska: Mesić će svjedočiti na suđenju Draženu Slavici


Ispitivanjem četvorice pripadnika Gorske službe spašavanja iz Šibenika na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje Draženu Slavici za pogibiju 12 vatrogasaca u kornatskoj tragediji. Kazali su da u trenutku dojave nisu imali informaciju što se na Kornatu dogodilo.

Sva četvorica svjedočila su o svojem sudjelovanju u akciji izvlačenja tijela unesrećenih vatrogasaca. Kako je puhalo orkansko jugo - nisu mogli sletjeti na Kornate, nego su užetom prevezli svoje kolege koji su bili na mjestu nesreće do uvale Šipnat.

Inače, sudac Boris Babić prihvatio je prijedlog obitelji stradalih da se sasluša bivši predsjednik Stjepan Mesić. Neslužbeno doznajemo da će biti pozvan 28. ožujka, a svjedočit će o iskazu Josipa Lucića i Berislava Rončevića, koji su rekli da su naloge dobivali odozgo, odnosno od političkog vrha.

Josip Sovulj jučer je jučer svjedočio da su na Kornatu bila angažirana 4, a ne 3 helikoptera. Tvrdi da je tog dana letio u helikopteru MI8 oznake 213. Rekao je i kako je tim helikopterom specijalna bojna Hrvatske vojske na Kornat prevezena oko ponoći, a ne tek sutradan ujutro - kako su dosad tvrdili svjedoci.
XS
SM
MD
LG