Dostupni linkovi

Obama odbacio avio napade na SirijuJednostrana američka vojna akcija protiv režima sirijskog predsjednika Bašara al Asada bila bi "greška", izjavio je američki predsjednik Barak Obama. "Preduzimanje jednostrane vojne akcije, kao što neki predlažu, ili misliti da postoji jednostavno rješenje, jeste greška", rekao je Obama na konferenciji za novinare.


Obamina izjava uslijedila je nakon što je američki senator Džon Mekejn pozvao u ponedjeljak da se izvedu avio napadi na provladine snage u Siriji kako bi prisilili Asada da se povuče. Veliki broj zvaničnika Kongresa rekao je ranije da je prerano govoriti o vojnoj akciji u Siriji. "Mislim da je situacija u Siriji veoma složena. Dok ne bude jasnih smjernica o tome šta se dešava i gdje smo mi u tome, ratna opcija je preuranjena", rekao je predsjednik Predstavničkog doma republikanac Džon Boner.

Predsjedavajući Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Ileana Ros-Lehtinen rekla je da vojna akcija u Siriji neće za sada dobiti odobrenje.

Međutim, sajt magazina "Forin polisi" objavio je, pozivajući se na neimenovane izvore, da se američka administracija sprema da direktno pomogne opoziciji u Siriji.


Prema podacima UN, više od 7 500 ljudi poginulo je u nemirima u Siriji.
XS
SM
MD
LG