Dostupni linkovi

Halilović: Tražio sam demokratizaciju stranke


Reagujući na inicijativu Predsedništva Stranke za BiH o isključenju iz stranke 'zbog kršenja statuta, programske orijentacije i delovanja suprotnog politici Stranke' saopštenjem se u nedelju oglasio Safet Halilović.

"Iznenađen sam neprimjerenom inicijativom Predsjedništva Stranke za BiH o mom isključenju iz Stranke zbog navodnog kršenja statuta, programske orijentacije i djelovanja suprotnog politici Stranke", piše u saopštenju.

"Naravno da ću sa zadovoljstvom članovima Suda časti SBiH predočiti svu potrebnu dokumentaciju o svemu ovome, ali i o tome kako je nakon velikog izbornog uspjeha Stranke na svim nivoima vlasti 2006. godine, uslijedila nedemokratska prekompozicija Stranke sa faraonskim ovlašćenjima stranačkog lidera, te njegovom samovoljnom kadrovskom politikom, što je 2010. godine Stranku dovelo do potpunog izbornog debakla", ocenjuje Halilović.

U saopštenju dalje piše da su "faraonski sindrom, autokratski način vođenja stranke i kadrovska samovolja zavladali u SBiH - što ju je pretvorilo u interesnu skupinu i vlasništvo jednog lica".

"Jasno je da je rješenje problema bilo u reformi i demokratizaciji stranke te njezinom radikalnom podmlađivanju", saopštio je Halilović.
XS
SM
MD
LG