Dostupni linkovi

Na italijanskom kruzeru izbio požar


Luksuzni italijanski putnički brod "Kosta Alegra", koji pripada istoj kompaniji kao i nedavno nasukani kruzer "Kosta Konkordija", u ponedeljak pluta sa 1.000 putnika i članova posade u blizini Sejšela, pošto je požar zahvatio kotlarnicu.

Vatrogasna ekipa je ugasila požar i niko nije povređen, ali na brodu je nestalo struje, motori ne rade, a posada je bila prinuđena da emituje poziv za pomoć brodovima koji se nalaze u blizini.

Italijanska obalska straža saopštila je da će najbliži ribarski brod od 90 metara stići na lice mesta oko ponoći po italijanskom vremenu, a još jedan brod će stići oko četiri sata nakon toga.

Prvi brod, kako se očekuje, neće evakuisati putnike, već će pomoći u uspostavljanju radio kontakta, jer oprema za komunikacije "Kosta Alegre" sada radi na rezervnom agregatu.

Prvi brod za vuču će stići tek u utorak oko 15 sati, javlja Tanjug.

Italijanska obalska straža saopštila je i da je kontaktirala lokalne vlasti na Sejšelima i da se incident dogodio oko 200 nautičkih milja od glavnog ostrva. Sejšelske vlasti su saopštile da je pomoć na putu.
XS
SM
MD
LG