Dostupni linkovi

Lajčak: Brisel cijeni unutrašnji politički dijalog Crne Gore


Brisel cijeni napore Crne Gore radi unutrašnjeg političkog dijaloga koji afirmiše prioritetna pitanja za unaprjeđenje evropskih integracija i njenog ekonomskog napretka, rekao je direktor za Rusiju, Istočno susjedstvo i Zapadni Balkan u Evropskoj službi za vanjske poslove Miroslav Lajčak.

"Ta pitanja treba i dalje da imaju najširu podršku parlamenta i društva u cjelini", rekao je Lajčak u razgovoru sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem.

Vujanović se zahvalio Lajčaku za njegov kontinuirani doprinos procesu evropskih integracija Crne Gore i naporima na razumijevanju značaja evropskih perspektiva zemalja Zapadnog Balkana.

"Vujanović je i ovom prilikom istakao očekivanje pune podrške Crnoj Gori u susret odluke o pristupnim pregovorima u junu", navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Sagovornici su, kako je saopšteno, razmijenili mišljenja o aktuelnim pitanjima od regionalnog značaja, ekonomsko-razvojnim prioritetima Crne Gore i važnosti daljeg privlačenja stranih investicija i rasta zaposlenosti u državi kroz preduzetništvo.
XS
SM
MD
LG