Dostupni linkovi

Ukida se vanredno stanje u Crnoj Gori


Savjet za odbranu i bezbjednost Crne Gore usvojio je Prijedlog odluke o prestanku vanrednog stanja, koja će biti dostavljena crnogorskoj Skupštini na razmatranje.

Savjet je prihvatio zaključak Koordinacionog tima za upravljanje u vanrednim situacijama da su prestale okolnosti zbog kojih je proglašeno vanredno stanje na teritoriji Crne Gore zbog velikih prirodnih nepogoda.

Posebno poštovanje Savjet je iskazao građanima, državnim organima i organima lokalne samouprave, koji su uz maksimalnu posvećenost pomagali u savladavanju posljedica velike elementarne nepogode, kao i donatorima koji su pomogli stanovništvu.

Savjet je pozitivno ocijenio aktivnosti Vojske Crne Gore, Uprave policije i drugih organa i službi za vrijeme vanrednog stanja, koji su dali maksimalni doprinos da se posljedice velikih prirodnih nepogoda koje su zadesile Crnu Goru znatno ublaže.

Upućena je zahvalnost NATO članicama - SAD, Grčkoj, Slovenije i Hrvatskoj, koje su učestvovale u akcijama zaštite i spasavanja na teritoriji Crne Gore za vrijeme vanrednog stanja, kao i svim zemljama koje su uputile pomoć.
XS
SM
MD
LG