Dostupni linkovi

NUNS osuđuje napad na ekipu Studija B


Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osuđuje fizički napad na ekipu Televizije Studio B u centru Beograda, saopšteno je u petak iz tog udruženja.

NUNS pozdravlja efikasnu reakciju policije koja je privela napadača kao i zahtev Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu o pokretanju istrage protiv napadača Dejana Žitića (35).

Novinarku, snimatelja i asistenta snimatelja Televizije Studio B, koji su pre dva dana u centru Beograda izveštavali o javnom prevozu, Žitić je prvo vređao, a zatim i fizički napao, pri čemu je asistenta snimatelja udario rukom u glavu, a nogom u stomak.

"NUNS i ovom prilikom ukazuje da se u predizbornim periodima u Srbiji pojačavaju pritisci i napadi na novinare i medije i apeluje na građane da svoje nezadovoljstvo ili političko opredeljenje ne izražavaju nasilnim metodama. Posebno od funkcionera i pripadnika političkih stranaka očekujemo da upravo u toku svojih kampanja pokažu demokratičnost i visok stepen toleranacije i političke kulture", kaže se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG