Dostupni linkovi

Izrael: O napadu na Iran mi odlučujemo


Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Liberman izjavio je da Izrael neće podleći pritisku SAD i Rusije u odlučivanju da li da napadne Iran.

Govoreći za drugi kanal izraelske televizije, Liberman je sinoć odbacio sugestiju da će američka i ruska upozorenja protiv udara na iranska nuklearna postrojenja uticati na odluku Izraela, odvrativši da to "nisu njihova posla".On je naglasio da je "bezbjednost građana Izraela, budućnost države Izrael, odgovornost izraelske vlade".

Izraelski mediji preneli su juče upozorenje Rusije protiv napada na Iran, jer bi to imalo katastrofalne posledice.

I načelnik američkog generalštaba Martin Dempsi upozorio je ove nedelje da bi izraelski napad u ovom trenutku bio nesmotren.

Izraelski mediji preneli su sinoć izjavu zamenika portparola Stejt depertmenta Marka Tonera koji je rekao da se SAD blisko konsultuju s Izraelom o politici te zemlje u odnosu na iranski nuklearni program.

Toner je neuspjeh Međunarodne atomske agencije u Teheranu ove nedelje označio razočarenjem, ali je rekao da to nije iznenađenje. "Hajde da budemo vrlo jasni da se konsultujemo vrlo blisko s Izraelom o tim pitanjima", dodao je on.
XS
SM
MD
LG