Dostupni linkovi

Stros Kan ponovo saslušan


Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan danas je ponovo ispitan u francuskoj policiji povodom navoda da je umiješan u podvođenje i prostituciju, nakon što je proveo noć u pritvoru u Lilu.

Policija želi da utvrdi da li je Stros Kan znao da su žene koje su dolazile na zabave kojima je prisustvovao u Lilu, Parizu i Vašingtonu bile prostitutke.

Izvor blizak slučaju izjavio je da će Kan biti oslobođen kasnije tokom dana, ali nije mogao da precizira da li će nekadašnji potencijalni predsjednički kandidat biti oslobođen svih sumnji, ili će protiv njega biti zvanično pokrenuta sudska istraga.

Policija je do sada ispitala nekoliko prostitutki koje su priznale da su imale seksualne odnose sa Stros Kanom, a on insistira da nije znao čime se one bave.
Istraga je pokrenuta u oktobru, a fokusirana je na luksuzne hotele u Lilu, koji su, navodno, služili kao baza mreže elitne prostitucije.

Ovim je nastavljena serija seksualnih optužbi protiv Stros Kana. On se povukao sa položaja šefa MMF-a nakon što ga je sobarica jednog hotela u Njujorku optužila da ju je napastvovao i pokušao da siluje.Ovaj slučaj propao je pred sudom zbog sumnji u kredibilitet navodne žrtve, uprkos postojanju forenzičkih dokaza da se seksualni kontakt dogodio.

Stros Kan se potom u Francuskoj suočio sa optužbama da je pokušao da siluje mladu francusku spisateljicu Tristan Banon. Stros Kan je demantovao optužbe u oba slučaja i u međuvremenu podigao kontratužbu zbog klevete.
XS
SM
MD
LG