Dostupni linkovi

TV Avala:Štrajkačima zabranjen ulaz


Zaposleni u beogrdskoj TV Avala, koji su u štrajku već 57. dan, nisu danas uspjeli da uđu u zgradu televizije, jer su vrata bila zaključana.Oni navode da im je objašnjeno je da je "ta televizija institucija i da po preporuci vlade i danas neće raditi".

Oni su istakli da se neće pomiriti sa takvom situacijom i da će i u ponedeljak pružiti podršku kolegama honorarcima koji od 20. februara imaju zabranu ulaska u zgradu televizije i "stajaće sa njima dok se taj problem ne riješi".

"Došli smo i okupili smo se da spriječimo flangrantno kršenje zakona koje se dešava iz dana u dan", rekao je novinarima predsjednik Štrajkačkog odbora TV Avala Nikola Vukomanović.

On je kazao da zaposleni nisu uspjeli da uđu u zgradu, jer su "vrata zaključana i unutra je prilično veći broj ljudi iz obezbjeđenja nego što je to uobičajeno".

Vukomanović je dodao da će se zaposleni TV Avala koji su u štrajku obratiti i protestovati ispred RRA, Ministarstva kulture, vlade, ali i Predsedništva.

Svi honorarni saradnici TV Avala dobili su poruku putem mobilnog telefona kojom su obavešteni da će im od 20. februara biti zabranjen ulazak u zgradu televizije, rekao je ranije Tanjugu Vukomanović.

Prema njegovim riječima, potom je uslijedilo i isključivanje službenih telefona, a uklonjeni su i pločica i telop kojim su gledaoci obaviješteni da su zaposleni u štrajku.
XS
SM
MD
LG