Dostupni linkovi

Đukić Dejanović: Izbori u Srbiji 29. aprila ili 6. maja


Izbori na lokalnom i republičkom nivou biće raspisani do 11. marta, a održani 29. aprila ili 6. maja, rekla je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović za današnji "Pres".

"Pošto će sigurno biti ponavljanja izbora na nekim mestima, još smo u dilemi da li da izbore zakažemo za 29. april, kako bi se ponovljeno glasanje održalo 6. maja, ili da izbori budu na Đurđevdan, a da se ponavljanje izbora održi do 11. maja, što je poslednji zakonski i ustavni rok za završetak izbornih radnji", navela je Slavica Đukić Dejanović.

Ona je kazala da Parlament može da zaseda i nakon raspisivanja izbora, kao i da će od početka sledeće sedmice biti poznato da li postoji većina, pošto poslanici Srpskog pokreta obnove od nedavno bojkotuju zasedanja.

Đukić Dejanović, koja je i funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS), izrazila je očekivanje da će Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) ostati u koaliciji sa SPS-om i Jedinstvenom Srbijom, kao i da će odluka PUPS-a biti poznata do kraja februara.

Prema njenim rečima, sindikati su bez obzira na njihovu odluka o izlasku na izbore, prirodni izborni partneri SPS-a.
XS
SM
MD
LG