Dostupni linkovi

Hrvatska: Mljekari blokirali kompaniju "Dukat"


Proizvođači mlijeka, koji četvrti dan prosvjeduju nezadovoljni Dukatovom otkupnom cijenom mlijeka, blokirali su od ranog jutra tvrtku Dukat na Slavonskoj aveniji. Pred Dukatom u Čavićevom je više desetaka traktora, a Slavonska je avenija blokirana iz smjera zapada, pa se promet preusmjerava na Čulinečku cestu.

Proizvođači mlijeka prosvjed su nastavili i pred Sirelom u Bjelovaru, koja je također blokirana, a predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Igor Rešetar najavljuje mogućnost njihova širenja pred drugim prerađivačima mlijeka, ako se ne postigne dogovor o otkupnoj cijeni.

Naime, za danas je dogovoren novi sastanak u Ministarstvu poljoprivrede. Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je sinoć u Dnevniku 3 kako se problemi mljekara ne smiju rješavati na ulici, nego isključivo za stolom.

Na jučerašnjem sastanku ministra Jakovine s predstavnicima Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka dogovoreno tek to da bi se trebali odblokirati prilazi mljekarama. Ministar je ponovio kako prosvjedi i blokade nisu rješenje jer se tako radi velika šteta mljekarskom sektoru i proizvođačima. Sve što je Vlada obećala mjekarima ispunit će, ali oni u razgovoru s distributerima moraju naći zajedničko rješenje, kazao je.

Podsjetimo, mljekari traže da cijena, umjesto 2 kune i 30, bude 2 kune i 60 lipa.
XS
SM
MD
LG