Dostupni linkovi

Novinari Vjesnika: Ugasili su nas preko Twittera


U povodu najava iz Vlade da najstariji hrvatski dnevni list Vjesnik, nakon 72 godine izlaženja, ide u stečaj, desetak Vjesnikovih novinara dijelilo je jutros letke ispred zgrade Hrvatskog sabora.

Apeliramo kod saborskih zastupnika da se Vjesnik očuva i mišljenja smo da nas žele izbrisati jer se netko želi dočepati vrijednog zemljišta, rekla je predsjednica Vjesnikove podružnice Sindikata novinara Hrvatske Biljana Bašić.

Vjesnikovci su poručili kako očekuju podršku javnosti i saborskih zastupnika kako bi se očuvao Vjesnik i radna mjesta 130 zaposlenih.

Predsjedniku Vjesnikovog ogranka HND-a Zlatku Herljeviću nevjerojatno je da je vlada u samo 24 sata promijenila mišljenje i Vjesnik de facto ugasila preko Twittera.

HDZ je, po njegovu mišljenju, učinio Vjesniku najveću štetu jer je u zadnjih 7,5 godina dirigiranog novinarstva potpuno uništio taj dnevni list. SDP međutim nije amnestiran od odgovornosti jer je vladao od 2000. do 2004., a mi smo i tada postavljali zahtjeve da se riješi pitanje Vjesnika, rekao je Herljević.

Prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić najavio je jučer da Vjesnik ide u stečaj zbog zaduženosti i nedostatnih prihoda od prodaje i marketinga.

U izjavi novinarima koju je vlada prenijela preko Twittera Čačić je kazao da su desetine milijuna kuna utrošene na sanaciju gubitaka i poslovanja tiskovine koju je kupovalo malo ljudi i koji nije tržišno potvrđen.
XS
SM
MD
LG