Dostupni linkovi

Mljekari stigli traktorima u Zagreb


Mljekari iz Koprivnice s 15-ak traktora stigli su noćas u Zagreb, javlja HRT.

Dočekali su ih proizvođači mlijeka koji već prosvjeduju ispred Dukata. Traže povlačenje ponuđene cijene svježega sirovog mlijeka, koja je 40 lipa manja nego dosad.

Iz Dukata kažu da prosvjedi neće pridonijeti rješavanju nagomilanih problema.

U Ministarstvu poljoprivrede dogovoren je sastanak Savjeta za mlijeko. Ne bude li se na njemu postigao dogovor o otkupnoj cijeni mljekari poručuju da će se njihov prosvjed sutra nastaviti u cijeloj zemlji, kazao je predsjednik HSUPM-a Igor Rešetar.

Dva pokušaja tripartitnog dogovaranja modaliteta za izračun troškova proizvodnje sirovog mlijeka i otkupne cijene sirovog mlijeka, koji su organizirani u Ministarstvu poljoprivrede, do sada nisu dala rezultata jer menađeri Dukata ne žele o ovoj problematici voditi argumentiranu raspravu nego uporno traže od svakog proizvođača ponaosob da prihvati i potpiše ugovor sa novom umanjenom otkupnom cijenom, kazao je Rešetar.

Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka objedinjava rad 20 hrvatskih udruga proizvođača sirovog mlijeka u koje je udruženo blizu 5.000 proizvođača mlijeka. Od proizvodnje sirovog mlijeka danas u Hrvatskoj živi više od 14.500 poljoprivrednika i njihovih obitelji.
XS
SM
MD
LG