Dostupni linkovi

Crna Gora:I dalje problemi zbog snijega


U Crnoj Gori zbog nezapamćenog snežnog nevremena i dalje ima velikih problema u saobraćaju, snabdevanju strujom.Prema riječima nadležnih, trebaće dosta vremena da se sistuacoja vrati u normalu.

Obilni snijeg koji je prethodna tri dana padao u Crnoj Gori bukvalno je paralisao državu, prekinuo drumski i željeznički saobraćaj, odvojio sjever od juga države, prouzrokovao velike probleme u snabdijevanju strujom, što je sve skupa dovelo do uvođenja vanrednog stanja u zemlji.

Visina sniježnog pokrivača oborila je sve rekorde od kada je uvedeno zvanično mjerenje.

Iz Operativnog centra za vanredne siruacije saopšteno je da je rano govoriti o ukidanju vanrednog stanja sve dok dok ne bude uspostavljen normalan život u cijeloj Crnoj Gori, a prioriteti narednih dana, kako je navedeno, biće probijanje puteva i dostavljanje hrane i lijekova na zavijana područja.

Zbog vremenskih neprilika obustavljena je nastava u školama u centralnom i sjevernom dijelu Crne Gore, dok će se redovno odvijati samo u opštinama na crnogorskom primorju.

U posebno teškoj situaciji je sjever Crne Gore, gdje je već danima, zbog vremenskih neprilika, neprohodna većina lokalnih puteva, gotovo sva sela na tom području su zavijana, a taj dio države stalno ima problema sa redovnim snabdevanjem strujom.
XS
SM
MD
LG