Dostupni linkovi

Tadić podijelio odlikovanja povodom Dana državnosti


Predsednik Srbije Boris Tadić dodijelio je najviše državno priznanje Orden Karađorđeve zvijezde prvog stepena najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću. Povodom Dana državnosti, odlikovani su 17 zaslužnih pojedinaca i institucija.

Đoković je dobio orden za naročite zasluge i uspjehe u predstavljanju države, kao najbolji "ambasador" Srbije u svijetu.

Među nagrađenima je posthumno Srđan Aleksić, odlikovan zlatnom medaljom "Miloš Obilić" za ispoljenu hrabrost i djelo ličnog herojstva.

Akcioni tim za lociranje i hapšenje haških bjegunaca - odlikovan je Sretenjskim ordenom, prvog stepena, za naročite zasluge na zaštiti i unapređenju pravne države

Odlikovan je i Georgij Sergejevič Poltavčenko, sa Ordenom srpske zastave, prvog stepena, za naročite zasluge u razvijanju medjunarodnih odnosa i prijateljstva naroda Srbije i Rusije.

Odlikovni su i umjetnici Jovan Ćirilov i Dejan Mijač , te Srpsko ljekarsko društvo, Istraživačka stanica Petnica , Doktor Miodrag Stojković, Bezbednosno informativna agencija i niz drugih pojedinaca i institucija.
XS
SM
MD
LG