Dostupni linkovi

Hrvatska: Mljekari prosvjeduju pred Dukatom i Sirelom


Mljekari će sutra u podne prosvjedovati ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru. Traže da Dukat povuče svoju odluku da od ovoga mjeseca mlijeko otkupljuje po sniženoj cijeni od 2,30 kuna te da se drže ugovorene promemorije po kojoj bi cijena ostala na 2,70 kuna.

Vjeruju kako će nakon Dukata sniženu cijenu ponuditi i svi ostali prerađivači mlijeka, što kažu, domaće farmere vodi u propast.

Možemo parirati Europskoj uniji po kvaliteti i po proizvodnji, ali nećemo trpjeti omalovažavanje, poručio je Mladen Šolčić, potpredsjednik Saveza udruga proizvođača mlijeka. Dodao je kako se po 2,3 kn u Hrvatskoj ne može proizvesti litra mlijeka.

Mislim da je možda trebalo pričekati krug razgovora u srijedu, na stručnom savjetu za mljekarstvo - da vidimo hoćemo li postići kompromisno rješenje, izjavio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

U srijedu se treba održati sastanak Savjeta za mlijeko u Ministarstvu poljoprivrede i ako se ne postigne nikakav dogovor, prosvjedi se u četvrtak nastavljaju i pred ostalim mljekarama u zemlji, najavili su čelnici Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka.
XS
SM
MD
LG