Dostupni linkovi

VAC napušta srbijansko tržište


Ni poslije krupnih kadrovskih promjena u vrhu njemačke medijske grupe VAC krajem januara, ova kompanija nije promijenila odluku o napuštanju medijskog tržišta u Srbiji, saznaje list "Danas" iz izvora u vrhu ove korporacije sa sjedištem u Esenu.

Direktor zadužen za korporativne komunikacije Paul Binder rekao je da medijska grupa VAC vodi razgovore sa različitim zainteresovanim stranama u vezi sa prodajom svojih vlasničkih udjela u Srbiji.

"Odluka da napustimo srpsko tržište je konačna i u našoj strategiji nema promjena", rekao je Binder i potvrdio da je doskorašnji generalni direktor VAC-a Bodo Hombah napustio taj položaj krajem januara.

Medijska grupa VAC ima vlasnički udio u tri dnevna lista u Srbiji - "Politici", "Večernjim novostima" i novosadskom "Dnevniku".

Udio ove kompanije u vlasništvu "Politike" iznosi 50 odsto, u "Večernjim novostima" taj podatak nije dostupan javnosti i podložan je različitim tumačenjima njemačkih i ovdašnjih izvora, dok je udio u novosadskom "Dnevniku" većinskih 55 odsto. Država Srbija je i dalje vlasnik značajnog udjela u sva tri lista.

Odlazak Boda Hombaha (59), nekadašnjeg ministra u kabinetu kancelara Gerharda Šredera, nakon 10 godina na čelu VAC-a, direktna je posljedica krupnog poslovno-političkog raspleta na tržištu Njemačke, navodi "Danas".
XS
SM
MD
LG