Dostupni linkovi

Rusija: Privedeno 16 ilegalnih radnika iz Srbije


Regionalno odeljenje Federalne službe za migracije u gradu Belogorsku u Amurskoj oblasti privelo je i zadržalo 16 građana Srbije zbog nezakonitog boravka.

Prema navodima regionalnog predstavnika FMS, reč je o radnicima koji su bili zaposleni na izgradnji naftovoda i koji su po isteku ugovora nelegalno produžili boravak i radili "na crno", a otkriveni su tokom racije koju je sprovela FMS, preneo je list "Rosiskaja gazeta".

O tome da u Belogorsku žive "neki stranci" službenici FMS saznali su od meštana, pa su došli da provere njihov identitet. Prema izjavi predstavnika FMS situaciju komplikuje činjenica da državljani Srbije ne govore ruski jezik, a služba nema prevodioce za srpski jezik, pa je podatke o njima prikupljala preko interneta.

Za kršenje režima boravka stranih građana u Rusiji, oni će morati da plate po 2.000 rubalja (50 evra), dok će njih 10 koji su radili "na crno" morati da plate i dodatne 2.000 rubalja za taj prekršaj.

Kako su saopštili u FMS, trenutno se rešava pitanje njihove deportacije u Srbiju. Belogorsk je na krajnjem istoku Rusije nedaleko od granice s Kinom.
XS
SM
MD
LG