Dostupni linkovi

Počeli unutarstranački izbori u HDZ


U HDZ-u su počeli unutarstranački izbori na kojima će se do 5. svibnja birati stranački čelnici od temeljnih ogranaka do županijskih organizacija te izaslanici koji će 20. svibnja na 15. Općem saboru u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski izabrati stranačko vodstvo.

Od 2200 izaslanika na Općem saboru njih 900 bit će izabrano po županijama, a 574 po gradovima. Tri stotine izaslanika bit će iz Mladeži HDZ-a, iz Zajednice žena Katarina Zrinski 70, a njih 45 iz Kluba utemeljitelja Dr. Franjo Tuđman. Oko 200 izaslanika koji će ući po funkciji su članovi Predsjedništva, saborski zastupnici te članovi Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora.

Kandidati za predsjednika stranke trebaju skupiti 400 potpisa izaslanika Općeg sabora, 300 za zamjenika, a 250 za potpredsjednike, a svaki izaslanik potpisom može poduprijeti više kandidata. Svaki od kandidata za predsjednika, zamjenike, potpredsjednike i članove Predsjedništva može sudjelovati samo u izbornom procesu temeljnog ogranka u onim organizacijama kojima pripada.

Za predsjednika HDZ-a kandidature su dosada najavili aktualna predsjednica stranke Jadranka Kosor, njezin zamjenik Darko Milinović, Tomislav Karamarko, Milan Kujundžić, Domagoj Ivan Milošević te Drago Prgomet.
XS
SM
MD
LG