Dostupni linkovi

Anonymousi srušili stranicu predsjednika Hrvatske


Nakon što je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović stao u odbranu ACTA-e, hakeri iz Anonymousa sinoć su napali internetsku stranicu www.predsjednik.hr.

U poruci koju su poslali portalu Dnevnik.hr kažu da su stranicu napali upravo zbog njegove podrške ovom kontroverznom sporazumu te su najavili nove napade uz poruku "Ivo Josipovic you should expect us!" (Ivo Josipovic, trebao si nas ocekivati)

Inače, iz Hrvatske vlade, usprkos zanimanju javnosti, do sada nisu rekli ništa konkretno o ACTA-i, osim da će o njoj tek raspravljati u budućnosti te je upravo Josipović prvi koji je stao u odbranu ovog sporazuma.

On je rekao kako je apsolutno nedopustivo da se naprosto krade s interneta. "Mislim da je puno važnije razmisliti o tome kako da se za autorska djela nađe jedna pravična cijena" rekao je Josipović te je dodao kako vjeruje da neće doći do narušavanja privatnosti niti kršenja ljudskih prava.

Zbog ovog sporazuma Anonymousi su napali internetske stranice i u drugim zemljama, održani su i protesti u Poljskoj i Sloveniji, a protesti protiv ACTA-e sutra su najavljeni u Zagrebu, Osijeku i Rijeci.
XS
SM
MD
LG