Dostupni linkovi

Karzai: U napadu koalicionih snaga ubijeno osmoro dece


Avganistanski predsednik Hamid Karzai rekao je danas da je u vazdušnim udarima koalicionih snaga ubijeno osmoro dece u istočnom Avganistanu.

Karzai je naveo da su vazdušni udari koalicionih snaga koje predvodi NATO u Avganistanu bili juče u distriktu Nadžrab u provinciji Kapisa a da je izveštaj o pogibiji dece predat delegaciji visokih avganistanskih zvaničnika i parlamentaraca kako bi pokrenuli sveobuhvatnu istragu, prenela je agencija AP.

I međunarodne koalicione snage u Avganistanu potvrdile su da je bila "situacija u distriktu Nadžrab" koja je predmet ocenjivanja od strane stručnog tim koja treba da utvrdi šta se tačno dogodilo.

Više informacija će biti objavljeno kada se istraga završi, navodi se u saopštenju međunarodnih koalicionih snaga u Avganistanu.

Ujedinjene nacije su saopštile da je 2011. godina bila najsmrtonosnija po civile u u Avganistanu.

Najviše žrtava među civilima, više od 3.000 Avganistanca, poginulo je od eksplozije bombe pored puta, a u vazdušnim udarima koalicionih snaga takođe je povećan broj žrtava u odnosi na ranije godine i registrovano je 187 žrtava u prošloj godini, navodi UN.
XS
SM
MD
LG