Dostupni linkovi

Ministar zdravlja Srbije najavljuje nove smene


Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da, posle smene direktora Zdravstvenog centra Kraljeva, "postoji mogućnost da i neki drugi direktori budu razrešeni po raznim osnovama".

"Ima ih još koji zbog propusta u radu i nezakonitog poslovanja zdravstvenih ustanova ne bi trebalo više da obavljaju tu dužnost. Ne bih nikoga da pominjem konkretno. Svi propusti su verifikovani i videćemo šta je u ovom trenutku za te zdravstvene ustanove najbolje", rekao je on.

Stanković je, povodom odlaska Ljubiše Milanovića sa mesta savetnika za borbu protiv korupcije, kazao da "nijedan sistem ne zavisi od jednog čoveka, pa tako ni Ministarstvo zdravlja u borbi protiv korupcije ne zavisi ni od mene, ni od Milanovića, ni od bilo kog pojedinca u zdravstvu".

"Ako ceo sistem ne učestvuje, ako nema saradnje sa drugim sistemima u državi, onda je ta borba bespredmetna", naglasio je ministar i dodao da "imamo i mehanizme da se borimo protiv korupcije, i saradnju".

"Ako neko smatra da nema rezultata, onda je moj argument da u protekloj godini - kada je reč o trošenju sredstava iz budžeta - na račun ovog ministarstva nije stigla nijedna primedba. To pokazuje da ima rezultata u borbi protiv korupcije. Ne mogu, nažalost, da kažem i da je korupcija u zdravstvu iskorenjena, ali sve informacije i prijave koje imamo prosleđujemo nadležnim državnim organima. Nedavna hapšenja u Užicu su rezultat te saradnje", rekao je Stanković.
XS
SM
MD
LG