Dostupni linkovi

Cvetković: Stečaj ako se ne nađe partner za železaru


Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je potrebno što pre naći strateškog partnera za železaru u Smederevu i upozorio da će, ako se partner ne pronađe, ona otići u stečaj.

Vlada Srbije od marta će se suočiti sa pokrivanem gubitaka železare, subvencijama iz budžeta i zato želi što pre da nađe partnera, kaže premijer. Vlada je imala kontakte i dalje razgovara sa potencijalnim strateškim partnerima a podatke o trenutnom stanju u železari poslaće na pedesetak adresa u svetu, potencijalnim kupcima.

Vlada će voditi računa da novi strateški partner bude kredibilna kompanija, koja će pokrenuti proizvodnju u železari, a ne da se kasnije dogodi raskid privatizacije, rekao je Cvetković za televiziju Prva.

On je preneo odluku vlade da novo rukovodstvo odvoji od političkog uticaja. Država nije dobar menadžer u privredi, pogotovo kod preduzeća koja su infrastrukturno vezana sa velikim brojem preduzeća i zbog toga će što kraće voditi Železaru Smederevo i što pre naći strateškog partnera.

Premijer je dodao da je optimista po pitanju nalaženja strateškog partnera železara, ali i upozorio da, ako se to ne desi, onda će morati da se uvede stečaj.
XS
SM
MD
LG