Dostupni linkovi

Jeremić: Nejasan stav Nemačke o kandidaturi Srbije


Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić kaže da Nemačka još ne zna kako će se postaviti na sledećem sastanku ministara EU u vezi sa statusom kandidata za Srbiju.

"Kada je reč o Srbiji i evropskoj budućnosti zapadnog Balkana, ono što mogu da kažem jeste da Nemačka još uvek nije odlučila kako će se postaviti na sledećem sastanku ministara spoljnih poslova EU", rekao je Jeremić nakon razgovora sa šefom nemačke diplomatije Gvidom Vesterveleom u Minhenu.

"Međutim, kakva god bude bila odluka, važno je zadržati stabilnost u odnosima. Bitno je zadržati visok nivo komunikacije i angažovanosti", podvukao je on, dodajući da u ovom trenutku nije moguće reći ili predvideti kakva će biti odluka Nemačke.

Jeremić je istakao da je bitno da se ostane u dijalogu.

"Mislim da sve strane imaju najbolju moguću volju, ali kakva će biti odluka pokazaće vreme", naveo je šef srpske diplomatije.

On je podsetio da će sledeći sastanak šefova diplomatija EU biti održan 28.februara.

"Bićemo u intenzivnoj komunikaciji ministar Vestervele i ja, kao i sa svim ministrima spoljnih poslova. Mislim da svi imaju najbolju volju da se postigne najbolje moguće rešenje. Daleko smo od toga da se u ovom trenutku može reći kakva će odluka biti", ukazao je Jeremić.
XS
SM
MD
LG