Dostupni linkovi

Hrvatska: Četiri žrtve hladnoće


Sniježni nalet odnio je prve živote u Hrvatskoj. Gorska služba spašavanja dobila je dojave o dva smrtna slučaja u teško pristupačnim i snijegom zametenim mjestima na području Splitsko-dalmatinske županije, izvijestio je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Pripadnici HGSS-a su se po dojavi o smrtnom slučaju u Vrdovu na Kamešnici skijama probili do tog mjesta i pronašli tijelo u kući, rekao je Prizmić a prenosi Hina.

Istaknuo je da je HGSS dobio dojavu i o smrtnom slučaju na području Ogorja Donjeg u naselju Kapetanovići.

Primamo mnoštvo poziva za pomoć u dostavi hrane ili lijekova ili za prijevoz dijabetičara i interveniramo koliko god je to u našoj mogućnosti, dodao je Prizmić.

Juče je pronađeno smrznuto tijelo 78-godišnjeg muškarca u Hrvatskom Blagaju u Karlovačkoj županiji i to samo 150 metara od kuće u kojoj je živio.
Okolnosti smrzavanja još se utvrđuju, izvijestila je karlovačka policija.

Mediji prenose i kako je u Požegi, u dvorištu svoje kuće, pronađena mrtva 61-godišnja žena.


Izvanredno stanje, elementarne nepogode

Zbog vremenskih neprilika, župan Ante Sanader proglasio je izvanredno stanje na području Splitsko-dalmatinske županije. Najavio je mogućnost da se u pomoć pozove i vojska. Izvanredno stanje proglasio sam zbog niza opasnosti, najviše zbog bolesnika i odsječenih sela, posebno na imotsko-vrgoračkom području, rekao je. Više od 90% stanovnika Imotske krajine blokirano je u svojim domovina. Snijeg je u nanosima visok do dva metra, ljudi su bez struje više od 24 sata.

Ekipa GSS-a terenskim automobilima, a potom i skijama ljudima dopremaju potrepštine, a pacijente koji primaju dijalizu prebacuju u bolnice i domove zdravlja.

Zbog vremenskih neprilika i posljedica koje je uzrokovalo snježno nevrijeme koje traje već treći dan, župan Goran Pauk proglasio je stanje elementrane nepogode za Šibensko-kninsku županiju.
XS
SM
MD
LG