Dostupni linkovi

Egipat: Nova vlast optužuje Mubarakove pristalice za nerede


Koalicija revolucionarne omladine optužila je Mubarakove ljude da su podstakli nereda koji su sinoć izbili na stadionu u egipatskom gradu Port Saidu. U haosu koji je nastao nakon završetka fudbalske utakmice poginule su najmanje 74 osobe, a oko 1.000 je povređeno.

- Vladin vojni savet želi da dokaže da zemlja ide u pravcu haosa i destrukcije. Za to su odgovorni Mubarakovi ljudi. Primenili su strategiju koju su najavljivali i rade pod geslom „izaberi mene ili izaberi haos“ - rekao je Rojtersu jedan član Koalicije revolucionarne omladine.

Do sukoba je došlo kada su navijači domaćeg tima Al Masri, koji je pobedio,ubrzo pošto je sudija odsvirao kraj utakmice, upali na teren i pojurili za igračima ekipe El Ahlija.

Navijači su prvo jurili gostujuće fudbalere, a zatim su napali fanove El Ahlija, da bi to preraslo sukob tokom kojeg su jedni na druge bacali kamenice, flaše i petarde. Među povređenima su i fudbaleri dva kluba, a među poginulima ima i policijaca.

Državni tužilac Egipta naredio je da se odmah pokrene istraga o nasilju, dok je Fudbalski savez te zemlje potvrdio je da je pozvao na suspenziju godišnjeg šampionata na neodređeno vreme.
XS
SM
MD
LG