Dostupni linkovi

Na fudbalskoj utakmici u Egiptu više od 70 mrtvih


Najmanje 73 ljudi poginulo je večeras, a nekoliko stotina je povrijeđeno u Egiptu u sukobima poslije fudbalske utakmice u luci Said, saopštili su zvaničnici egipatskog Ministarstva zdravlja.

Sukobi su izbili između navijača rivalskih timova, domaćeg Al Masrija i najboljeg egipatskog kluba Al Ahlija. Do nereda je došlo odmah poslije utakmice, koja je završena pobjedom domaćina 3:1.

Navijači dva tima bacali su kamenice, flaše i petarde jedni na druge, a među povrijeđenima su i fudbaleri dva kluba. Na televizijskim snimcima vidi se i požar na stadionu.

Egipatska televizija prenijela je da među poginulima ima i policijaca.

Nasilje je izbilo odmah po završetku utakmice, kada su navijači domaćeg tima prvi utrčali na teren. Televizijski snimci pokazali su i kako navijači domaćina trče za igračima Al Ahlija. Igrači dva kluba su ubrzo pod policijskom pratnjom odvedeni u svlačionice.

Pošto je objavljena vijest o sukobima u Saidu, luci na Mediteranskom moru, otkazana je utakmica u Kairu gdje je trebalo da igraju Al Ismailija i Zamalek. Zbog toga su navijači Zamaleka u znak protesta zapalili dio stadiona u Kairu.
XS
SM
MD
LG