Dostupni linkovi

Zagreb: Radnici Diokija prekinuli prosvjed


Predstavnici Stožera za obranu Diokija dogovorili su danas s hrvatskim ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem deblokadu računa i pokretanje proizvodnje u Diokiju u roku sedam dana, vlasničko restrukturiranje po hitnom postupku, te isplatu zaostalih plaća nakon pokretanja proizvodnje.

Predstavnici radnika Diokija, koji su prosvjedovali pred Ministarstvom gospodarstva i Ministarstvom rada, izjavili su nakon sastanka s Mrsićem da je deblokada računa već dogovorena s najvećim vjerovnicima, bankama, kao i s HŽ Infrastrukturom, a hitnu deboladu računa država će naložiti i Ini i HEP-u.

U roku tjedna dana pokrenut će se proizvodnja na obje Diokijeve lokacije, u Zagrebu i Omišlju, a nakon toga uslijedit će i isplata pet zaostalih plaća radnicima Diokija.

Također će po hitnom postupku biti pokrenuto vlasničko restrukturiranje tako da će banke i ostali vjerovnici ući u vlasničku strukturu Diokija, nakon čega bi većinski vlasnik Robert Ježić sa sadašnjih 76 posto pao na 5 do 6 posto vlasništva, izjavili su predstavnici radnika.

Nakon toga radnici su prekinuli prosvjed.
XS
SM
MD
LG