Dostupni linkovi

U Zagrebu prosvjedi radnika Diokija i Dalmacijavina


U Zagrebu se danas održavaju dva prosvjeda nezadovoljnih radnika kompanija Dioki i Dalmacijavino, a moguće je da se u jednom trenutku i susretnu ispred Ministarstva gospodarstva.

Prekipjelo je radnicima Dalmacijavina. Nakon upornih prosvjednih šetnji ulicama Splita, 200-tinjak radnika sjelo je jutros u autobuse i putuju prema Zagrebu. Tražit će svojih pet zaostalih plaća, a u Zagrebu očekuju i odgovor na pitanje što će biti s privatizacijom njihove tvrtke.

Radnici Diokija ujedinjeni u Stožer za obranu Diokija, podržani od svih sindikata koji djeluju u tvrtki i udruge branitelja, prosvjedovat će na Trgu bana Josipa Jelačića i pred Ministarstvom gospodarstva.

Prosvjednici će se okupiti u 10.30 na Trgu hrvatskih velikana (kod HNB-a), otkuda će krenuti na Trg bana Jelačića i potom prema Ministarstvu gospodarstva, gdje će tražiti da ih primi ministar Radimir Čačić.

Razlog održavanja prosvjeda je, kako ističu iz Stožera, nezainteresiranost Vlade za poduzimanje hitnih mjera za spašavanje Diokija i dugoročno osiguravanje egzistencije radnika.
XS
SM
MD
LG