Dostupni linkovi

Limaj poziva Tačija za svjedoka


Odbrana bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova Fatmira Limaja, optuženog za ratne zločine nad civilnim stanovništvom u logoru Klečka, tražiće da se kao svjedoci na suđenju pojave Hašim Tači i još desetak bivših vođa OVK.

Advokati tvrde da bi Tači, Kardi Veselji i još desetak bivših vođa OVK trebalo da posvjedoče da je Komanda OVK znala za logor Klečka i da u njemu nije počinjen zločin nad civilima.

Limajeva odbrana zatražila je da sud odbaci navode 42 zaštićena svjedoka, jer su, kako tvrde, dati po savjetu tužilaštva.

Prema planu suđenja prvo ročište bi trebalo da bude održano 10. februara, ukoliko Okružni sud u Prištini nakon današnje rasprave ostane pri stavu da je optužnica međunarodnog tužioca Mauricia Salustra protiv Limaj i još desetorice bivših vođa OVK, zasnovana na dokazima.

Tužilaštvo tereti Limaja, nekadašnjeg komandanta logora Klečka, i još desetoricu bivših vođa OVK za zločine nad civilima tokom 1998. i 1999. godine u logoru Klečka kod Lipljana.

Oko hiljadu Albanaca protestovalo je danas u Prištini zahtijevajući da Okružni sud odustane od optužbe protiv bivših vođa OVK.
XS
SM
MD
LG