Dostupni linkovi

Čović: Savet ministara do kraja iduće nedelje


Predsjednik HDZBiH Dragan Čović izjavio je u utorak uveče u Zenici, kako očekuje da će Savet ministara ministara BiH biti formiran do kraja naredne sedmice.

„Očekujem da ćemo do 3. februara kroz parlamentarnu proceduru imati dva zakonska okvira koja smo potpisali pre čitavih mesec dana, a to su popis stanovništva i sistem državne pomoći. Verujem da je današnjim činom Predsedništvo BiH pokrenulo inicijativu da možemo da kažemo da smo završili priču o proračunima za 2011. godinu, drugim rečima, da nemamo uopšte bilo kakvih opterećenja i za mene je ključ svega uspostava Saveta ministara“, rekao je Čović.

Čović je u Zenici prisustvovao sednici Kantonalnog odbora HDZBiH Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), kao i svečanosti povodom 21. godišnjice formiranja Kantonalnog odbora stranke.

„Siguran sam da ćemo tokom febraura imati proračun za 2012. kako bi definitivno iza sebe Savetu ministara ostavili ono političko nadmudrivanje“, rekao je Čović, ponovivši kako je, po njemu, nemonovna rekonstrukcija Vlade FBiH.
XS
SM
MD
LG