Dostupni linkovi

U Zagrebu protest radnika Hrvatskog Telekoma


Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića danas je počeo protest Sindikata telekomunikacija zbog najave Hrvatskog Telekoma (HT) da će otpustiti oko 450 radnika.

Od Uprave HT-a su zatražili da odustane od otkaza, a od Vlade da ne dozvoli ucjenjivačko ponašanje multinacionalnih kompanija.

Radnici su, u organizaciji tri sindikata koji su organizovani u HT-u, nakon kraćeg protesta na Jelačićevom trgu otišli pred ambasadu Njemačke kako bi uručili protestno pismo sa zahtjevom da većinski vlasnik HT-a, Dojče Telekom (DT), ne izvlači samo dobit iz Hrvatske već ulaže u infrastrukturu i čuva radna mjesta.

Takođe su najavili odlazak pred zgradu Uprave HT-a, gdje će zatražiti zaustavljanje otpuštanja tolikog broja radnika i socijalni dijalog o zaštiti interesa HT-ovih radnika.

Obraćajući se okupljenim demonstrantima, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever optužio je uprave HT-a i DT-a da su postavili profit iznad interesa radnika, te da "bezobrazno ucjenjuju" i hrvatsku Vladu najavljujući da će zbog posebnog poreza od šest odsto na mobilne usluge prekinuti ulaganja i nastaviti da otpuštaju radnike.
XS
SM
MD
LG